Book review: Michael Ennis: Het duivelse lot

Dat klinkt natuurlijk fascinerend als niet alleen Machiavelli maar ook Da Vinci op zoek gaan naar een kille moordenaar. Maar ook de mooie Damiata probeert erachter te komen hoe een reeks moorden in Imola in verband staat met de moord op de favoriete zoon van paus Alexander, de wrede Borgia. Het is fascinerend om mee te maken, nou ja, mee te lezen, over welke kennis Ennis beschikt maar anderzijds zit zijn ook vol clichés want mannen zijn brute machtsmensen en vrouwen verleidelijke schoonheden of naïeve dames. Maar als je probeert om geschiedenis en historische personen uit te beelden in een roman, ontkom je er wellicht niet aan. Helaas blijven de personen op deze manier echter allemaal nogal eendimensionaal. En van de intelligentie en de creatieve geest van een Machiavelli of een Da Vinci is niet veel te merken helaas. En omdat het ‘maar’ een verhaal is, is ook de historische diepgang nogal beperkt. Jammer eigenlijk.

https://www.goodreads.com/book/show/13330602-the-malice-of-fortune

Advertisements

Über kaynerlei

Übersetzer, Dolmetscher und Deutscher mit Wahlheimat in den Niederlanden, liebem Ehemann, zwei Hunden und Faible für Oper und schöne Stimmen
Dieser Beitrag wurde unter Buchbesprechung abgelegt und mit , , verschlagwortet. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s