Ruimte voor … Het verkiezingsprogramma van GroenLinks Eindhoven voor de gemeenteraadsverkiezing op 19 maart a.s.

GroenLinks Eindhoven trekt dit jaar de gemeenteverkiezing in met het motto: Ruimte voor elkaar, ruimte voor ontwikkeling en ruimte voor groen.

Bij deze drie speerpunten horen verschillende activiteiten, zoals WIJeindhoven met krachtige sociale impulsen of de inspanningen voor een beter milieu in de stad door minder fijnstof. Maar in principe zijn deze drie aspecten met elkaar verbonden en zijn één: ruimte voor de burger. Dat begint op het sociale vlak binnen de eigen woonomgeving waar inwoners meer inspraak krijgen over hun eigen leven, en het gaat verder in het kader van de stad en onze samenleving. Natuur en milieu, groen dus, vormen in dit kader de basis voor ons leven maar zijn tevens ook het fundament voor ons welzijn, en daarom onmisbaar.

Op GroenLinks stemmen, betekent meer burger en meer participatie van het individu, en dat zonder dat de overheid de individuele burger in de kou laat staan en hem aan zijn lot overlaat. Nee, GroenLinks spant zich er juist voor in om initiatieven van burgers de ruimte te geven zonder dat dit op koste van de zwaksten in de samenleving gaat. Veel mensen kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan hun woon- en leefomgeving. Daarvan moeten we profiteren. En deze initiatieven mag de overheid niet de kop indrukken omdat men bang is van burgerlijke bemoeizucht. Het is toch een voordeel als burgers met visie de activiteiten van de overheid ondersteunen.

En hoe gaan we bijvoorbeeld met het milieu binnen en buiten onze stad om? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen mobiel blijven zonder dat hierdoor een te grote tol moet worden betaald?
Het is duidelijk dat mensen eerder geneigd zijn om gebruik te maken van het openbaar vervoer als dat ook zonder al te veel problemen kan: regelmatig rijdende bussen, goed op elkaar aansluitende bussen en goede lijndiensten. Dit hoeft niet eens gratis te zijn want het is iedereen duidelijk dat voor een dienst ook dient te worden betaald. En dan houden we beslist nog geld over om juist die mensen te ondersteunen waarvoor een buskaartje nog te duur is.

Tevens moet het fietsen een pretje worden! Vrije baan voor milieuvriendelijke fietsers. Want wie kent het niet om geërgerd maar liefst twee keer te moeten wachten omdat je als fietser – in tegenstelling tot de automobilist – veelal niet zo maar linksaf kunt slaan. Het zou toch veel fijner zijn als je op een voldoende brede en veilige weg spoedig naar je bestemming kunt komen zonder onnodig te moeten wachten.

Allerlei voorbeelden om te zien hoe wij als burgers kunnen profiteren van ruimte voor elkaar, ruimte voor ontwikkeling en ruimte voor groen, dus: ruimte voor de burger.

Zie hier het complete verkiezingsprogramma van GroenLinks voor de komende gemeenteraadsverkiezingen: http://eindhoven.groenlinks.nl/gemeenteraadsverkiezingen

Stem dus ook GroenLinks op 19 november. Oja, ik sta op plaats 6 van de lijst.

Advertisements

Über kaynerlei

Übersetzer, Dolmetscher und Deutscher mit Wahlheimat in den Niederlanden, liebem Ehemann, zwei Hunden und Faible für Oper und schöne Stimmen
Dieser Beitrag wurde unter Groen Links abgelegt und mit , , , , , , verschlagwortet. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s